szabadterifotozasgyerekekkel gyermek foto.hu

kültéri vagy szabadtéri családi fotózás program, élmény és megmaradó ajándék is egyben a család számára, amit még a nagynéniknek, nagyszülőknek is elküldhettek, vagy átadhattok.

Vegyetek részt még idén nyáron egy ilyen vagány időtöltésben, kint a szabadban. Érezzétek jól magatokat, mosolyogjatok, mi pedig profi módon örökítjük meg a legvidámabb és legviccesebb élettel teli pillanataitokat.   

Hogyan érdemes készülni a szabadtéri családi fotózásra?

Az gondolom egyértelmű, hogy az időjárásnak megfelelő, laza, ugyanakkor olyan ruhát vegyetek fel, amit szerettek és jól áll. Mellette egyébként nagyon jól néz ki, ha színben is összehangoljátok az öltözéketeket. Pl., ha az anyukán egy piros blúz és hosszú fehér bő lenvászon szoknya van, akkor az apa mellette jól mutat egy fehér felhajtott ujjú laza lenvászon ingben, piros nadrággal. Mellette természetesen a gyerekeket is öltöztessétek így, piros-fehérbe. Javaslom az egy-két, maximum három azonos színt, mely visszaköszön rajtatok. Mintásat ne, inkább az egyszínűt válasszatok. A szép telt, élénk színek a kültéri fotózás természetes fényében különösen szépen köszönnek vissza a fotókon. A hosszú hajú hölgyeknek nagyon szép, amikor a kibontott hajukat fújja a szél, ezért kérlek benneteket, ne kössétek össze és ne tűzzétek fel a hajatokat. A smink itt is nagyon fontos, lehet erős sminket használni a szabadtéri fotózásnál. A legfontosabb persze, hogy jó kedvetek legyen, és érkezzetek kipihenten!    

Hol legyen a fotózás külső helyszíne?

Akár a kerteteket is választhatjuk a fotózás helyszínéül, de jól bevált, kipróbált helyeim is vannak. Ilyen jó fotós helyszíneket ismerek a Várban, a Margit-szigeten, a Duna-parton, emellett speciális tóparti, pipacsmezős, levendulamezős stb. helyek is talonban vannak nálam, ha valami különlegesre vágynátok.

Nézegessétek meg szabadtéri családi fotózásokon készült képeimet:

Mi a teendő akkor, ha rossz idő van a szabadtéri fotózás napján? 

Ez egyszerű, elmarad a fotózás. 🙂 A viccet félretéve… az időpont egyeztetésekor általában nézem az időjárás előrejelzést, amit persze nem lehet készpénznek venni. A fotózás előtti nap újra egyeztetünk, akkor általában már pontosabbak az időjósok. Egyébként szoktunk esőnapot is előre megbeszélni, pont ilyen esetekre, ha rossz idő miatt elmarad a fotózás.

Amennyiben mindenképpen csak az a nap jó, bemegyünk a műterembe és választunk egy új témát a kültéri fotózás pedig egy másik alkalomra marad. Azért, ha közben kisüt a Nap, szerencsére nagyon jó helyen van a műtermem. A Váralja környéke, fotózás szempontjából is telitalálat, és csupán pár lépés.  

0