boudoart
/
2019.04.01.
Esküvői fotózás

Te kit hívnál meg fotósnak életed nagy napjára?

A statisztikák szerint a párok 74%-a csak egyetlen egy alkalommal találkozik a fotóssal az esküvőjük előtt. Ez is egy megbeszélés szokott lenni, ahol az igényeket és az árat egyeztetik, közben pedig nem történik próbafelvétel. 

Szeretnél saját fotóst? A profi fotósok viszonylag hamar felismerik, hogy kit milyen szögből érdemes fotózni, kinek mi az, ami előnyös, ami jól áll, ami jól mutat majd a fotókon, stb. Aki csak „telóval” kattintgat, vagy akár szeret is fotózni, még lehet is jó gépe, akkor sem biztos, hogy eljut ilyen megfigyelésekig. Nem mindegy, hogy élvezed a fényképezést és ez már önmagában maga az élmény, vagy profi vagy. És a profik jellemzője, hogy mindig jobb és jobb képeket akarnak csinálni, ez inspirálja, hajtja őket. Ők eredményorientáltak. Én is közéjük tartozom.

Találd meg a saját fotósod az esküvődre

Esküvői fotózásnál a profi fotósok közül azt kell választani, akinek van esküvő fotózásban tapasztalata. Van érzéke a helyzetekhez és ő maga is jól helyezkedik, így nem marad le a fontos pillanatokról, azokat a megfelelő helyről, kellemes távolságból, jó beállításokkal örökíti meg. Nekem az esküvő a készülődésnél kezdődik és nap végén, amikor már elfáradtatok van vége. Van, aki csak a szertartást kéri, hogy fotózzam, de én jobban szeretem, ha egész nap veletek vagyok, így mindenről lesz fotótok, aminek sok évvel később nagyon fogtok örülni.

Jegyes fotózás, mint az esküvő főpróbája

Jegyes fotózás lényege a próba! Itt a fotós megismeri a párt és elegendő fényképet készít ahhoz, hogy a menyegző napján ne tévesszen. Nagyon fontos az összehangolódás és ennek itt van meg az ideje és lehetősége. Később benneteket se zavarjalak, hogy állandóan fotózom. Egy fél napra, vagy akár egész napra is szoktunk jegyes fotózást tervezni. Vannak párok, akik több napra is meghívják fotósukat egy kirándulásra, vagy egy közeli ország látványosságát megnézni. Nekem egy félnapos közös városnézésen eltöltött idő elég, hogy elkészítsem a próbafelvételeket. Többféle beállítást és spontán képeket is szoktam csinálni. Az eredményt aznap együtt, de azon a héten mindenképpen értékelni kell, és közösen kiválasztani, amik legjobban tetszenek. Többféle stílust is meg szoktam ilyenkor mutatni. Nem is gondolnátok, hogy milyen ötletekkel lehet színesíteni az amúgy is jó témákat. Ha nem jegyes fotózás, az alkalom, csak szeretnétek pár jó képet magatokról, akkor is lehet 2-3 órás kikapcsolódós-fényképezős programot szervezni. Utána, amikor tényleg tetszenek a fényképek, elhívtok egy családi fotózásra, vagy bejöttök a műtermembe egy portfólió fotósorozatra. Megismerlek benneteket és egyre jobb képek születnek a közös munkánkból. Így lesz saját fotósotok. Akár, én is.

0