keresztelo gyermek foto

Keresztelő fotózás a gyermek fotózás egyik legkülönlegesebb, legmeghittebb vállfaja. Rendkívüli élmény betekintést nyerni egy ilyen bensőséges családi eseménybe, főleg abban az esetben, ha korábban a szülők esküvői fotósa is lehettem – szívmelengető ily módon is látni az esküvők utóéletét. Bár egy keresztelő jóval kisebb képanyaggal jár, mint egy esküvő, kétségkívül legalább ugyanannyira értékes pillanatok kerülnek megörökítésre alatta! 

A fotózás menete 

A jelenlegi helyzetre való tekintettel autóval érkezem a helyszínre, ahol a járványügyi szabályokat betartva zajlik minden, különös odafigyeléssel a megfelelő távolság betartására. Az esemény meghittsége miatt egyébként is végig diszkéten dolgozom, a háttérben maradok, így ez nem probléma. Micsoda szerencse, hogy megfelelő, profi fényképezőgéppel a távolság csöppet sem jelent gondot, sőt, több méterről is lehet jó minőségű képeket készíteni a legapróbb részletekről! Mindenképp megörökítésre kerül, még a baba kiscipője is. Ám fontos megemlíteni, hogy nem csak kisbabák, nagyobb korosztály keresztelőjére is lehet és érdemes fotóst hívni! A gyerek fotózás pontos részleteit, az elképzelést természetesen a keresztelő előtt részletesen megbeszéljük, tisztázzuk. 


A pillanatok alatt véget érő szertartást követően elengedhetetlen a családi fotózás, különféle csoportképek készítése, hiszen a keresztelő egyben családi esemény is, így természetesen mindenkinek van helye a képeken. Ezek akár több helyszínen is készülhetnek, a templom belterében, vagy ha az időjárás lehetővé teszi, az épület előtt, illetve az azt körülvevő kerthelyiségben, téren stb. 

keresztelo kriszti montazs masolat
Keresztelő montázs

Családi pillanatok 

A fenti példáktól könnyűszerrel eltérhetünk. Örömmel veszek részt a család otthonában, kertjében rendezett ebéden, ünnepségen vagy egy közösen kiválasztott külső helyszínen, például parkban vagy étteremben. Véleményem szerint érdemes a gyerek keresztelői fotózást mindezzel kibővíteni, hiszen a sötét templomi tér, valamint a szertartás visszafogottsága után ily módon mutatkoznak meg igazán a személyes pillanatok. Lencsevégre lehet kapni a nevető rokonokat, a játszó gyerekeket, a meghitt beszélgetéseket…

Tuti tipp, kedves leendő keresztszülők, gyermek fotózást ajándékozni! A fotók albumba fűzése, esetleges kedves üzenetekkel való kiegészítése örök emlék lehet, évekkel később is öröm levenni a polcról. Azt hiszem egy olyan nehéz helyzetben, mint a mostani, sokan nyúltunk szeretettel a polcainkon sorakozó képeinkhez, kicsit a múltba meredve. Az élet gyorsan változik, vitathatatlanul fontos megörökíteni azokat a pillanatokat, amelyek igazán számítanak. 

0