paros pocakos fotozas

A kismama fotózást célszerű akkor megejteni, amikor már szép gömbölyű a pocak, de azért nem az utolsó pillanatban. Egyedül is csinálhatunk pár képet, mert az is kell, de szeretném ebben a bejegyzésben az apukával való kismama fotózást javasolni.  

Miért zárnánk ki az apákat az élményből?

Tényleg nem tudják megszülni helyettünk, de igenis tudnak támogatni és minden másban részt vállalni. Sok apa, vagy leendő apa, pláne, amikor még az első babát várjátok, sokszor jobban izgulnak, mint a kismamák. Persze bennük nem szabadulnak fel azok a bizonyos „boldogság” hormonok, melyek nyugtató hatással vannak, de szeretnének mindenben segíteni, mindenhol ott lenni. A kismama fotózás egyik fajtája a páros kismama fotózás. A fotók visszaadják a kispapák izgalmát, várakozását és főként szeretetét a nő iránt, aki a gyermekét hordja a szíve alatt. J

Páros kismama fotózás

A páros pocakos képek mindig nagyon meghittek, kedvesek és mutatják a kontrasztot nő és férfi között. Amikor férfi is van a képen a kismama mellett, sokkal könnyebb kiemelni a mama nőiességét, szexisségét. A közös fotókon természetesebbek tudnak lenni a beállítások és a kismamának is könnyebb a dolga, mert egyedül „pózolni” is nehezebb. Hozzá lehet bújni a férfihez, jó érzés, ha ott van és átölel, és a férfi mellett mindig könnyebb szebbnek és boldogabbnak lenni, ami a képeken is visszaköszön. Egy nagydarab férfi mellett még hatalmas pocakkal és némi súlyfelesleggel sem tűnünk nagydarabnak és annyira felemelő érzés, hogy van kire nézni fotózás közben, nem csak a kamerába. Szóval miután kitapétázta a gyerekszobát, megvette és összerakta a gyerekágyat így is a segítségünkre lehet.

Az emlék maradandó, és vele az élmény felidézhető

Minden korszak más, minden terhesség más. Ebben a gyorsan változó világban hogy is tudnánk állandóak maradni. Ebben a felgyorsult létben, amikor annyi minden történik egy nap alatt, mint régebben majd egy hét alatt, szinte feldolgozhatatlan, és számunkra integrálhatatlan információmennyiségből van, amire szívesen emlékszünk vissza. Miért ne könnyítenénk meg a dolgunkat fotókkal? Amerikában pl. minden családi eseményre meghívják a fotósukat és sűrűn járnak be a fotós műtermébe is megörökíteni egy-egy eseményt, időszakot. Fontos, hogy emlékezzünk! Később a képekkel könnyebb felidézni az eseményeket is és annyira vicces a már 8-10 éves gyermekünknek mutogatni a képeket, amikor ő még a pocakban volt. Nekünk is fontos és neki is fontos. Hiszen ez már az Ő története is. A gyerekeket érdekli, hogyan kezdődött, milyenek voltak akkor a szüleik. Máshogy nő fel az a gyermek, aki nem „gyökértelen” és szerencsés, hogy nem felnőtt korában kell nyomozgatnia, kérdegetnie anyjától, aki már alig emlékszik, rég más dolgok foglalkoztatják.

Egyszóval fontosak a fotók! A jó fotók! Azok a fotók, amiket elkészültük után és később is szívesen nézegetünk. Amiken tényleg jól nézünk ki! Amiken még hatalmas pocakkal is szexisek vagyunk… Budapesten, a Vár aljában a BoudoArt fotó műtermében nem csak ilyen jó fotókat, de a női fotóstól, aki anyuka is, megértést, segítséget, jó tanácsokat és együttérzést is kapsz. Hozd magaddal a férjedet is! Hiszen tudod! A páros az igazi kismama fotózás.


0