kismamafoto babamama gyermek foto.hu

Az esküvő megszervezése is majd egy évig tart… egy gyerekre felkészülni pedig egy élet sem elég – szokták mondani. Mindig van olyan szituáció, amit nem látunk előre, olyan helyzet, amit nem lehet megjósolni, ezért jó, ha nagy csomó optimizmussal, sok türelemmel, jó szándékkal és pozitív elvárásokkal állunk a gyermekvállalás elé.

Amikor megszületett a család döntése, hogy jöhet a kisbaba, a leendő anya is felkészítette magát lelkileg és szervezetét fizikailag a más állapotra, akkor, ha minden összeállt és a csillagok is úgy akarják, megfogan a kisbaba. Ekkor az anyuka még nem is gondolja milyen új érzéseket fog megtapasztalni. Nő a kisbaba és vele együtt a pocak is. Kicsit átalakul minden. Ha ez az első baba, akkor különösen meglepő dolgok történnek. A hormonszint változásával az érzések is nagyon hektikusak lesznek. Van, hogy a nő kövérnek és csúnyának érzi magát, de a legtöbbször kimondhatatlan boldogság állapotát érzi át. Ezért kell megörökíteni ezt az időszakot.


Mikorra érdemes a kismama fotózást időzíteni?

A kismama fotózás legjobb időpontja a terhesség 32-36. hetében van. Ilyenkor a pocak már szép kerek és még nem az utolsó pillanatok vannak. Nem szabad addig halogatni, amikor már nagyon nehéz, derékfájós és izgulós lesz a kismama.      


Hol zajlik a pocakos fotózás?

A pocakos fotózás műtermemben, az otthonotokban, vagy szabadtéren is történhet. Szabadtéren sokkal nehezebb, de természetesebb fotók készíthetők. Otthonotokban a lehető legkényelmesebb a kismamának, mert megszokott környezetben van, és nem kell kimozdulnia otthonról. Műtermem maximálisan berendezett az ilyen alkalmakra. Abban az időpontban csak ez az egy pocakos fotózás lesz, senki sem fog zavarni, ezért nyugodt, intim környezetet tudok kialakítani, hogy jól érezd magad a fotózás alatt.  


Hogyan zajlik le és mennyi idő egy ilyen kismama fotózás?

Időpont egyeztetés mindig szükséges, hogy meg tudjuk előre beszélni, hogy hány hátteret és milyeneket szeretnél, és előre fel tudjak ezekkel és a hozzá illő díszletekkel készülni. Két- három háttérnél ne legyen több és 2-3x át is tudsz öltözni, – az erre kialakított helységben – hogy változatosabb lehessen az eredmény. Általában két órányi időt vesz igénybe egy ilyen kismama fotózás. Az ajánlott hátterekből kiválasztottakhoz választok bútort, kiegészítőket és az egész enteriőrt megfelelően előkészítem, bevilágítom, hogy a lehető legkevesebbet kelljen időnkből a technikára fordítani. Javasolni szoktam a profi sminkest. Ha műtermembe hívjuk a sminkest, vele is egyeztetni kell az általunk megbeszélt időpont. A sminkelés időtartama nincs benne a fotózás idejében, ezzel is kalkulálnunk kell. Amit szintén el kell döntened, hogy mennyire szeretnéd megmutatni magad és pocakod. Az a kismamán múlik, hogy mennyire szeretne szexi fotókat. Lehet ilyet is olyat is, sokféle beállítással dolgozunk egy-egy pocakos portfólió megalkotásakor.


További információk a kismama fotózásról.

0