kislany foto gyermek foto

Az ősz talán az egyik legalkalmasabb évszak a kültéri fotózásokhoz. A természet a legcsodásabb arcát mutatja, színesebbnél-színesebb témákat nyújtva. A fák lombkoronája, az apróbb növények rozsdás levelei mind-mind ezernyi árnyalatban pompáznak, mindezek mellett pedig a fényviszonyok is különösen meghitt hangulatot kölcsönöznek a tájnak. 

Az őszi fényeknek nincs párja

Igazi különlegesség ősszel az a narancssárgás színű fény, ami az alacsonyan járó napnak köszönhető és meghitt hangulatot sugároz. Ennek hála az árnyékok is másképp alakulnak, így a az őszi képek sokkal mélyebbek, mint a nyári társaik. A legjobb színeket egyértelműen az aranyórában kapjuk, amikor a felkelő vagy lemenő nap sugarai – ahogy a neve is utal rá – arany színben tündökölnek. Szerencsénkre ehhez ősszel már nem kell korán kelni és későig fennmaradni, hiszen a nappalok rövidülése miatt bármelyik kompozíció kényelmes időpontban elcsíphető. Így elég az is, ha mindösszesen pár óra áll rendelkezésre a fotózáshoz, ami gyermek vagy családi fotózás esetén kifejezetten megkönnyíti a dolgunkat. 

Szabadtéri fotózás a természetben vagy a városban 

Az ősz hallatán mindannyian azonnal egy színes erdőre asszociálunk. Valóban gyönyörű ilyenkor a természet, az erdő legszebb arcát pedig akkor tudjuk megörökíteni, ha a nap épp átvilágít rajta, s kis foltokban besüt a fák közé. Portré vagy családi fotózás esetén ez különösen élettel telivé teszi a képeket, ha pedig a nap oldalról esik a témára, teljesen elvarázsolt lesz az összkép. A lehullott levelek remek lehetőséget biztosítanak a gyerekek fotózásához is, hiszen nincs is jobb játék, mint azokban hemperegni, dobálni őket. 

Mindez persze a városban is tetten érhető. Választhatunk eleve városiasabb hangulatot, például a belvárost, a Budai Várat, vagy zöldebb környezetért megcélozhatjuk a Margit-szigetet, a Citadellát, vagy a Normafát. A városi fények, kivilágított épületek, az utcákba beszűrődő napsugarak Budapestnek is egészen új arcát hozzák elő. 

Legyen az őszi fotózásunk városban vagy természetben, napközben vagy aranyórában, az ősz egy olyan alkalom, amikor a nyár pörgése-forgása után szusszanunk egyet. Mindezt egy olyan környezetben, amiben fotósként az apró, családi pillanatok észrevétlenül megörökíthetők – egy életre. 

csaladi fotozas gyermek foto
csaladi fotozas gyermek foto
csaladifotoszabadban anyalanyafoto gyermek foto.hu
csaladifotoszabadban anyalanyafoto gyermek foto.hu
szabadterifotozascsaladi zsuzsi gyermek foto.hu
szabadterifotozascsaladi zsuzsi gyermek foto.hu
0