portfoliofotogyerekeknek kristof gyermek foto.hu

Miért vidd el időnként csemetédet profi fotóshoz portréfotózásra? Minden szülő a lehető legtöbb alkalommal szeretné megörökíteni gyermekeit, hiszen annyira gyorsan változnak, nőnek, hogy szinte észrevétlenül tűnik el az idő miközben a szülők folyamatosan maradnak le a kínálkozó pillanatokról. Ezenkívül a gyermekek kamerához való hozzáállása is váltakozhat, egyszer még szívesen produkálják magukat, másszor már inkább szégyenlőssé válnak, és nem szeretnének annyira „modellt” állni szüleiknek.

A gyermekfotózáson keresztül éppen ezeket a nehézségeket hidaljuk át. A gyerekek egy ilyen alkalommal igazi sztárnak érezhetik magukat, ahol csak velük foglalkozunk, ők állnak a középpontban, minden arcukat megmutathatják. Ezenkívül egy már idősebb, tinikorú gyereknek is remek tapasztalat lehet a portréfotózás, növelheti az önbizalmát, valamint azt, hogy bátran merje magát vállalni a kamera előtt. Ebben rengeteget tudunk segíteni neki. Így nem egy erőltetett pózolás lesz a végeredmény a képeken, hanem vagány, természetes tartás, élettel teli mosolygós arc. A végén még élvezni is fogja, sokkal jobban, mintha egy szelfi múzeumban csinálna magáról, egyedül bugyuta képeket, amin alig látszik.

A gyermekfotózást 4-17 éves korosztályon belül bárkinek szívesen ajánlom. Minden gyerekkel megtaláljuk a megfelelő kapcsolatot és ezen a csatornán keresztül kommunikálva tényleg nagyon jó képeket készítünk róla. Ha gyermeküknek az a kívánsága, akkor szép idő esetén, a szabadban, természetes fények mellett fotózunk. Míg a műteremben időjárástól függetlenül várom az érdeklődőket, bejelentkezést. A műteremben körbe tudtok nézni, válogatni a témák, hátterek között, vagy hangulatot tudtok választani, teljesen egyedi elképzelések szerint és én ahhoz alakítom ki a hozzá illő hátteret. Továbbá, ha van bármilyen elképzelés, igény (egyedül, vagy éppen tesókkal, barátokkal szeretnétek közös képet), azt is meg tudom oldani. Portré lehet álló vagy fekvő formátumú, csak arckép, mellkép vagy egész alakos is. Témájául választhatod kedvenc sportodat, és hozd el a felszerelésed, labdát, ütőt, stb., amennyiben zenélsz, választhatod a hangszeredet is témának, esetleg hozd el kiskutyádat… de szerintem magatoktól is van ötletetek. Kisebbeket kedvenc játékukkal is szoktuk fotózni, ha portrékat készítünk róluk, de műtermemben az enteriőrök között választhatóan van virágos hinta, autók, macik, kockák, természetes fahasábok is.

A gyerekportrék lényege, hogy a gyermek megannyi arcát, arckifejezését, grimaszát lencsevégre tudjuk kapni, minden kacagást, hunyorgást, kacsintást, ami jellemzi őket. Így ezek nem vesznek el az emlékezetben, hanem mindig kézhez tudjuk őket venni, akár kirakhatjuk a falra, vagy ajándékozhatunk a képekből a nagyszülőknek is.

Portréfotózás, mint szülinapi ajándék

Egy ilyen portréfotózás tökéletes születésnapi ajándék! A gyerekeknek nagyon nagy élmény a profi fotós műterem hangulata, a fotózás menete az átöltözésekkel, háttércserékkel, különböző világításokkal, pózokkal. Meglepetés is lehet, amire biztosan nem gondolt. Az itt készült fotókkal később büszkélkedhet családtagjaidnak, elküldheti ajándékba és kiposztolhatja a Fb-ra.

A másik szülinapi verzió vagy az előző folytatása a zsúrok fotózása, ahol elkapott pillanatokat örökítünk meg. Ezek természetesebb fotók, nem annyira beállítottak és az egyéni portrék mellett csoportképek is készülnek.

Tekintsd meg új galériáink néhány fotóját:

 Biztos vagyok abban, hogy Te is és gyermeked is szívesen tekint vissza később erre az időszakra, és szívesen nézegeti a gyermekkori képeit. Ezeket a képeket nézve, ő is tud majd nosztalgiázni, egy kedves emlékként tekinteni a fotózásra, hiszen a gyermeki őszinteséget, felhőtlenséget igyekszünk megörökíteni. Bátran ajánlom mindenkinek a portréfotózást, hiszen a professzionális fotó semmilyen szempontból nem hasonlítható össze a mobiltelefonok kamerájával készített fényképekkel. Továbbá egy remek alkalom, hogy egy újabb közös programmal gyarapítsátok emlékeiteket.

0